به گزارش خبرنگار مهر در کرمانشاه، محمدرضا جهانسوز صبح یکشنبه در حاشیه بازدید از باغات غرب استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این میزان کشت دیم در استان کرمانشاه به منظور جلوگیری از فرسایش خاک و بهره وری مناسب با استفاده از شیوه های نوین علمی صورت گرفته است.
وی افزود: با این اقدام ضمن جلوگیری از فرسایش خاک در اراضی استان می توان امیدوار بود تا چند سال آینده منبع درآمدی خوبی برای روستاییان و عشایر استان کرمانشاه پدید آید.
جهانسوز از کشت کاکتوس بدون خار در استان کرمانشاه به عنوان پایلوت این کار نام برد و گفت: این گیاه هم جنبه میوه دهی و هم جنبه علوفه ای و کویرزدایی را دارد.
وی ادامه داد: این طرح که امروز به طور نمادین کاشت آن در قصرشیرین آغاز شد، کاری مشترک از وزارت جهاد کشاورزی با همکاری دانشگاه تهران و موسسه بین المللی تحقیقات کشاورزی "ایکاردا" است.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی از این کار به عنوان یکی از نوآوریها در زمینه کشاورزی در سال جاری در کشور نام برد و گفت: برنامه وزارتخانه اشاعه کشت این گیاه در سایر نقاط کشور است.
جهانسوز تصریح کرد: علوفه تولیدی از این نوع کاکتوس بدون خار نسبت به خشکی بسیار مقاومت دارد و در قصرشیرین حتی امکان پرورش آن به صورت دیم وجود دارد.
وی در خصوص میزان محصول دهی این گیاه اظهار داشت: علوفه تولیدی از این گیاه به طور متوسط بین 25 تا 400 تن با توجه به شرایط ویژه اقلیمی در هر هکتار است و در زمینه میوه تولیدی نیز متوسط برداشت 10 تن در هر هکتار را انتظار داریم که هم اکنون در بازارهای جهانی برای هرکیلوگرم آن سه یورو پرداخت می شود.
جهانسوز ادامه داد: این طرح را از چهار سال پیش در شرایط قرنطینه تحت اجرا داشتیم و پس از انجام تحقیقات و مطالعات مربوطه امروز ما اولین باغ این گیاه را در شهرستان قصرشیرین کاشتیم.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: امروزه صدها هزار هکتار از اراضی در جهان زیر کشت کاکتوس بدون خار است و انتظار داریم تا چند سال آینده کشت این نوع گیاه در کشورمان هم فراگیر شود.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی به همراه نماینده فائو در کشور و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه و تنی چند مسئولین از باغات غرب استان وشهرستان قصرشیرین بازدید کردند.
نظر شما